Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Levensvragen en uitvaartwensen

Deel 1: Hier hou ik van of dit doe ik graag

Levensvragen en uitvaartwensen

Denk jij wel eens na over jouw eigen afscheid? Over de muziek, mooie tekst of een plek waarvan je het geweldig zou vinden als je vrienden en familie daar afscheid van je zouden kunnen nemen?
Om een persoonlijk afscheid vorm te kunnen geven is het voor jouw vrienden en familie fijn om iets te weten over wat jouw wensen zijn voor jouw eigen afscheid. Maar waar begin je en hoe pak je het aan? Ik wil je helpen om jouw wensen op papier te zetten.

Wat ik niet doe is je een lijstje geven met vragen als “begraven of cremeren?” en “welke kist kies je?”, zoals de meeste uitvaartondernemingen doen.
Een persoonlijk afscheid begint namelijk bij wie jij werkelijk bent, wat jouw leven de moeite waard maakt en wat je wil doorgeven aan anderen. Daarom begin ik met vragen over jou en je leven. In de komende weken neem ik je in deze blog mee in het beantwoorden van levensvragen en uitvaartwensen.
Ik hoop dat het je plezier geeft om in te vullen, troost biedt en misschien wel een mooi nieuw inzicht geeft. Je kan het ook gebruiken om het onderwerp sterven te bespreken met de mensen om je heen. En het kan hen die jij achterlaat helpen om invulling te geven aan een echt persoonlijke uitvaart.

 

Deel 1: Hier hou ik van of dit doe ik graag

In deel 1 van ‘Levensvragen en uitvaartwensen’ kijken we naar waar je van houdt en wat je graag doet. Klik hier voor het eerste deel van het boekje (de voorkant, inleiding en het eerste invulblad). Dit kan je uitprinten en gebruiken bij het invullen van de volgende vragen. Je kan natuurlijk ook een eigen opschrijfboekje gebruiken om de vragen te beantwoorden: 

  1. Wat zijn dingen in het leven waar je van geniet, waar je van houdt?
    Het kunnen grote of kleine dingen zijn. Waar speelt het zich af en met wie? Wat maakt dat je er zo van geniet?
  2. Natuurlijk zijn er ook dingen waar je niet van geniet, waar je niet tegen kan, waar je je aan ergert. Wat zijn deze dingen? Dit zegt iets over wat jij belangrijk vindt in het leven.
  3. Wat wilde je als kind? Wat deed je graag, waar en/of bij wie was je graag? Schrijf er ook bij hoe oud je toen (ongeveer) was.

 

 

Heb je een vraag of opmerking, dan kan je mij hier bereiken.

 

______________

Vind je dit ook interessant voor anderen? Ik vind het fijn als je dit wil delen!

deel op facebook deel op linked in