Hoe Luna helpt

Een liefdevol afscheid

Je mag mij zowel overdag als in de nacht bellen als iemand net is overleden en je een uitvaartbegeleider zoekt. Ook kom ik, in een eerder stadium, graag langs voor een oriënterend gesprek, om uitvaartwensen vast te leggen of als je wil praten over de dood die nadert.

Over Luna Liefdevol afscheid

Ik houd van mensen en van persoonlijk contact. Ik sta je graag bij in de kwetsbare en intense periode in je leven wanneer je te maken krijgt  met overlijden en afscheid nemen. Hieronder beschrijf ik wat ik voor je kan doen.

Werkgebied
Ik werk vanuit Den Haag Ypenburg in Den Haag, Delft, het Westland, Nootdorp, Leidschendam, Leidschenveen, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Gouda.
Vraag gerust of ook andere plaatsen mogelijk zijn.

Als een dierbare net is overleden

Je mag mij dag en nacht bellen: 06 226 337 88 of klik hier voor meer informatie

Uitvaart begeleiden

Lees hier mijn aanpak

Oriënterend gesprek

Om kennis te maken, een uitvaart voor te bespreken en/of te praten over naderend afscheid

Inspiratie

Locaties, sfeer, natuurbegraven

Als iemand net overleden is

…Is er de stilte…. Het is begrijpelijk en niet ongepast als je op dit moment even tijd nodig hebt om de realiteit door te laten dringen of om nog even alleen te willen zijn met je dierbare.

Zodra je er aan toe bent, kun je de (huis)arts bellen en een uitvaartbegeleider zoals ik.

En neem de tijd ….

Praktisch

Haal er een arts bij: Als iemand thuis is overleden moet een arts vaststellen of het een natuurlijke dood betreft. Pas daarna mag de verzorging van je dierbare beginnen.

Bel mij: 06 226 337 88.

Je kunt mij bellen, ook in de nacht. We bespreken dan de situatie en bepalen samen op welk moment ik zal komen. Vaak kan ik gelijk komen, maar misschien vind je het fijner om nog even in de stilte te zijn. Dan kom ik later.
In de nacht kan ik komen om je bij te staan en de overledene te verzorgen. Het gesprek om het afscheid vorm te gaan geven, kunnen we uitstellen tot de volgende dag.

 

Uitvaart begeleiden

Een kloppend geheel vormgeven
Ik ga graag het gesprek met je aan om een beeld te krijgen van de persoon waar het om draait. Wat was kenmerkend, wat wil je overbrengen bij het afscheid, welke sfeer moet het uitademen en wat is voor de nabestaanden belangrijk om goed afscheid te  nemen en verder te kunnen? Misschien wil je kenbaar maken dat de persoon op handen werd gedragen vanwege de aandacht die hij iedereen schonk, of was zij een echte levensgenieter en wil je het vieren van het leven centraal stellen. Vanuit dit beeld gaan we nadenken over de invulling.

Wordt het een begrafenis of een crematie en welke locatie past bij wat belangrijk was, welke berichtgeving, welke rituelen, wat vragen we de nauw betrokkenen en wat wens jij zelf te doen? Allemaal details die samen een geheel vormen.

Praktisch

De invulling detailleren
Wat we de eerste dag kunnen doen, doen we. Maar ik kom ook de andere dagen om samen het geheel verder vorm te geven, te ondersteunen waar ik kan en een luisterend oor te bieden. Achter de schermen regel ik wat er geregeld moet worden, maar ik zal geen dingen doen die ik niet eerst met jou heb besproken.

Samenwerken met anderen
Ik doe dit werk niet alleen. Ik kan anderen inschakelen wanneer dat nodig is, mensen die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van de overledene, een rouwvervoerder, beheerders van rouwkamers, crematoria en begraafplaatsen, een drukker, een muzikant, ritueelbegeleider en religieuze leiders. Ook werk ik samen met andere uitvaartbegeleiders die eenzelfde persoonlijke werkwijze hebben. Annelies Boekholt (Puur Uitvaartbegeleiding), Dominique van Vliet en Pauline van der Wees ondersteunen mij regelmatig op de dag van uitvaart en bijvoorbeeld tijdens vakanties.

Samen zijn we er voor je en schijnen we je bij.

 

Bij naderend afscheid

Sterven, afscheidnemen en uitvaart
“Sterven is doodeenvoudig, iedereen kan het”, zei René Gude, de Denker des Vaderlands op de vooravond van zijn overlijden. Zo makkelijk vond hij het niet, want hij vroeg zich openlijk af hoe je dat toch doet, sterven, toen de botkanker niet meer te genezen bleek.

Zingeving en herinneringen maken
Wil jij praten over naderend afscheid? Over hoe je ‘bij leven’ nog goed afscheid kunt nemen van de mensen om je heen? Als er mensen zijn waar je nog graag iets tegen wil zeggen, als er nog iets is waar je mee rondloopt. Of als je nog iets persoonlijks wil achterlaten, zoals een boekje met foto’s of gedichtjes voor de mensen om je heen. Ik luister naar je en denk met je mee. Ook zet ik mijn creativiteit in om samen een mooie herinnering achter te laten.

Oriënterend gesprek

Uitvaartwensen vastleggen
 Wil je wensen ten aanzien van cremeren of begraven en andere onderdelen van een uitvaart vastleggen? Nadenken over de sfeer die bij je past en een mooi afscheidsritueel? Ik graag vrijblijvend bij je langs om kennis te maken en met je in gesprek te gaan. De aanpak die ik gebruik zorgt er voor dat het een levendig en waardevol gesprek wordt. Ook als je nog lang niet van plan bent om te sterven.

Laten we elkaar ontmoeten
Waar je ook staat in je proces, ik luister.
Je kunt een bericht achterlaten met een telefoonnummer. Ik bel dan zo snel mogelijk terug.

Je mag mij ook bellen, een what’s app sturen of sms-en: 06 226 337 88.