Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Gestart!

Over het markeren van een bijzonder moment bij volle maan

Opening bij volle maan

Donderdag 12 januari 2017 is Luna Liefdevol afscheid gestart met een openingsfeestje met mijn ‘supporters’. In het knusse restaurantje KNUS in het Delftse Hout. Op de avond van de volle maan…..

Dat leek mij nou mooi symbolisch: een volle maan die de opening bijschijnt terwijl wij ons warmen aan een houtvuurtje en samen proosten op de start van Luna Liefdevol afscheid.

… achter de wolken

Wat voelde ik een grote teleurstelling toen ik in de ochtend van 12 januari op buienradar keek en zag dat het enorm zou gaan regen. Dag mooie maan die ik daar leuk aan de hemel had bedacht, dag houtvuurtje om ons aan te warmen. Ik moest even slikken. “Gelukkig kunnen we bij KNUS ook prima binnen vertoeven”, sprak ik mijzelf moed in, maar ik voelde mij lichtelijk in de steek gelaten door het weer. Totdat ik de grap hiervan inzag. Wat hier nodig is is een van de belangrijke eigenschappen van een uitvaartbegeleider: flexibel zijn en open staan voor wat zich voordoet. Het moment van overlijden is niet te plannen en elke familie maakt eigen keuzes. En juist dat verrassende maakt het vak zo boeiend en interessant. Toen ik dat besefte kon ik die ochtend met een nieuwe bril naar buienradar kijken, en zág ik het: op het feestje zijn mijn supporters aanwezig en met elkaar zijn we prima in staat om zélf licht te schijnen op mijn nieuwe onderneming en op het moois dat het leven te bieden heeft.

En die avond hebben we inderdaad Luna en daarmee mij in het licht gezet, zo’n 1,5 jaar na het overlijden van mijn vader toen het zaadje werd gepland voor deze stap. Wat ben ik blij dat ik dit moment met lieve en betrokken mensen heb gedeeld, gevierd en gemarkeerd. We hebben geproost op de verbondenheid met elkaar. Die verbondenheid maakt het leven zo mooi. En die maan… die is wel ergens en laat zich wel weer zien als ik hem nodig heb. Daar vertrouw ik op.

Wat een verrassing dus toen de muziek aan ging. Een grote discobal in de nok van het gebouwtje liet net als een maan gekleurde lichtjes op ons schijnen…