Over mij

Helma Luiten:

“Ik ben geen traditionele begrafenisondernemer die bepaalt, maar iemand die luistert, mogelijkheden aandraagt en jou de ruimte geeft om zelf te bepalen hoe het afscheid eruit komt te zien. Je kunt op mij rekenen voor coaching en ideeën.”

Jou bijstaan in een intense periode

De tijd rondom sterven is er een waarin intens wordt geleefd. Een tijd waarin het duidelijk is wat belangrijk is en wat niet, waarin mensen vaak nauw verbonden zijn met elkaar. Ik vind het fijn om mensen in deze bijzondere periode bij te staan en hen te helpen om goed afscheid te nemen.

Na het overlijden van mijn vader kwam ik met het vak in aanraking en voelde ik mij er toe getrokken. Het zaadje hiervoor was al eerder gepland, door het ziek worden en sterven van mijn lieve vriendin Johanne, al wat langer geleden. Ik heb het stervensproces van dichtbij meegemaakt en gezien hoe leven en dood dicht bij elkaar liggen. Een periode met veel verdriet, maar ook veel helderheid en diep contact. Ik weet hoe het is om van iemand afscheid te moeten nemen die nog vol in het leven staat, en hoe waardevol het is als dat op een goede manier gaat. De aandacht en verdieping die hier voor nodig is, wil ik graag aan mensen geven.

Samenwerken

Ik werk graag samen en heb inmiddels een heel netwerk om mij heen verzameld van kleine zelfstandigen die allemaal aandacht en persoonlijk contact voorop hebben staan. Samen zijn we er voor jou.

Opleiding tot uitvaartbegeleider en achtergrond

In 2016 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd bij Meander in Zwolle. Hier heb ik de veelzijdigheid van het vak en de kracht van luisteren en rituelen leren kennen.

Ik heb een achtergrond in Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft en ben werkzaam geweest in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij TNO Delft. Het verbinden van hoofd en hart neem ik mee in het uitoefenen van mijn nieuwe vak.

Ik ben een rustig en aandachtig persoon, creatief en uit op echte verbinding. In mijn vrije tijd schilder ik portretten, lees ik veel en fiets, ren of wandel ik graag door het Delftse Hout.

Samen met mijn lieve man hebben we twee geweldige dochters. En wonen we in Den Haag Ypenburg.