Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Hoe maak ik mijn uitvaart persoonlijk?

Deel 2 van uitvaartwensen begint bij wie jij bent

Een persoonlijke uitvaart

Een persoonlijk afscheid gaat over wie jij in je leven bent geweest, wat jou als persoon typeert en wat jij bij anderen nalaat.  Ik vind het altijd mooi als bij een uitvaart zowel iemands goede als minder goede eigenschappen naar voren komen. Die beide kanten van iemand maken immers iemand tot wie die is. Een uitvaart waar die unieke kanten naar voren komen, door de verhalen die worden verteld, de muziek die wordt gekozen of de hapjes die worden gegeten, is vaak het meest troostrijk.

 

Deel 2: Mijn persoonlijke kenmerken

In deel 2 van ‘Levensvragen en uitvaartwensen’ kijken we dus naar wat jou jou maakt. Klik hier voor het tweede deel van het boekje (invulblad 2). Dit kan je uitprinten en gebruiken bij het invullen van de volgende vragen. Je kan natuurlijk ook een eigen opschrijfboekje gebruiken om de vragen te beantwoorden: 

  1. Wat zijn eigenschappen waar je trots op bent? Misschien is het beschrijven van een gebeurtenis waar deze eigenschap in naar voren komt makkelijker. In welke situatie kwam deze eigenschap goed van pas en wat was het effect op anderen?
  2. Er zijn vast ook eigenschappen te benoemen waar je minder trots op bent. Probeer een beetje kritisch naar jezelf te kijken en benoem wat. Meestal ontstaat een glimlach van herkenning bij de ander. Maar overdrijf het niet, een paar mindere eigenschappen is genoeg 🙂
  3. Kan je een dier of voorwerp benoemen wat voor jouw gevoel symbool staat voor jou of voor een kenmerkende eigenschap van je. Beschrijf ook waarom je dit dier of symbool kiest, want dat maakt het voor de lezer makkelijker om het te begrijpen. 

 

Klik op onderstaande afbeelding voor het invulblad:

______________

Vind je dit ook interessant voor anderen? Ik vind het fijn als je dit wil delen!

deel op facebook deel op linked in