Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Op de radio

Over het vak van uitvaartbegeleider en mijn ervaringen

 

Hoe ben ik er toe gekomen om uitvaarten te gaan begeleiden en wat zijn mijn ervaringen tot nu toe? Wat komt er kijken bij een uitvaart en wat spreekt mij er zo in aan? Angèle Fontijn van ZorgRadio RAZO uit Delft interviewde mij.

Een goed gesprek met twee microfoons tussen ons in.

Ik kom binnen in een ruimte met professionele apparatuur en mag met een kop koffie achter een van de twee microfoons plaatsnemen. We praten wat over hoe het werkt tijdens de opname en over katten met hun nachtelijke tochten buiten de deur. Niet over het onderwerp uitvaarten. “We gaan gewoon ontspannen het gesprek in. Als ik het met jou voorbespreek weet ik straks niet wat ik wel en niet al besproken heb in de uitzending”, zegt Angèle die mij straks gaat interviewen. En dan is het opeens 14.00 uur en gaan we live! Ik vind dat best spannend, maar door de relaxte sfeer die daar is en de ontspannen manier van interviewen, wordt het een goed gesprek. En de microfoon? Die zag ik al snel niet meer.

Luister hier naar ons gesprek.

ZorgRadio Razo wordt gerund door vrijwilligers. Op een vakkundige manier wordt hier radio gemaakt voor het Reinier de Graaf Gasthuis (Delft en Voorburg) en iedereen die het wil beluisteren via razo.nl. Allerlei onderwerpen die met zorg en welzijn te maken hebben, komen aan bod. Afgewisseld met veel muziek.