Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Terugkijken op het leven

Deel 4 van het uitvaartwensenboek gaat over het In Memoriam

Hoe kijk jij terug op jouw leven?

In het vierde deel van 'Levensvragen en uitvaartwensen' kijken we terug op je leven. Misschien was je de oudste in het gezin, een van de velen, of het nakomertje. Je hebt je eigen keuzes gemaakt in het leven dat zich daarna ontvouwde en wellicht heeft je leven een wending gekregen door onbedoelde gebeurtenissen of toevallige ontmoetingen. Dit heeft jou gevormd en gemaakt tot wie je nu bent. Het is mooi om de tijd te nemen om hier stil bij te staan. Wat waren belangrijke momenten, wanneer was je echt gelukkig en hoe ga je om met tegenslagen? Hier kunnen mooie lessen in zitten voor je zelf, maar ook voor de mensen die je achterlaat. Het levert waardevolle informatie voor de mensen om je heen. Je geeft ze input voor het In Memoriam!

 

Deel 4: Terugkijken op het leven

In deel 4 kijken we dus terug. Wat heeft je gemaakt tot wie je bent, en hoe sta je in het leven. Klik hier voor het vierde deel: Terugkijken op het leven (dit zijn pagina 6 en 7 van het boekje). Dit kan je uitprinten en gebruiken bij het invullen van de volgende vragen. Je kan natuurlijk ook een eigen opschrijfboekje gebruiken om de vragen te beantwoorden:

Hieronder vind je een lijstje met vragen om terug te kijken op je leven. Bekijk welke vraag iets bij je oproept. Je mag, maar hoeft niet, alle vragen te beantwoorden. En verzin zelf ook andere!

  • Welke rol heb of had je in het gezin?
  • Wie was belangrijk voor je in je jeugd?
  • Welke relatie heb/had je met je ouders?
  • Wat heb je van hen meegekregen?
  • Welke gebeurtenis uit je jeugd heeft veel indruk gemaakt?
  • Wanneer was je echt gelukkig?
  • Wat is een levensles die je mee wil geven aan anderen?

Bonusvraag:

Stel dat er een hiernamaals bestaat. Daar worden al je herinneringen uit dit leven gewist, op één na. Welke herinnering kies jij om mee te nemen? *
* Vraag overgenomen van Jacky van der Goor, uit haar project: Life in One Question, zie: lifeinonequestion.org

Klik op onderstaande afbeelding voor het invulblad:

In eerdere blogposts heb ik geschreven over andere delen van de serie ‘Levensvragen en uitvaartwensen’. Linkjes naar deze blogposts zijn hieronder te vinden. Wil je graag het hele boekje ontvangen dan kan je hier een berichtje sturen. Geef aan of je graag de digitale versie of een boekje per post wil ontvangen. Ik stuur het je dan gratis op.

Afbeelding bovenaan is van Elez Doğan via Pixabay

______________

Vind je dit ook interessant voor anderen? Ik vind het fijn als je dit wil delen!

deel op facebook deel op linked in