Liefdevolle begeleiding bij afscheid en uitvaart 015-2853183 info@lunaliefdevolafscheid.nl

Vier je vriendschap!

Pareldag Ypenburg, 29 oktober 2017

14 Jaar geleden kwam ik met mijn gezin in Ypenburg wonen. Er was nog geen wijk, geen sociale gemeenschap, dus iedereen was op zoek naar verbinding. Als eerste bewoners deden we veel samen: met andere jonge ouders de achtertuinen aangepakt, kindveilige hekjes bij de waterkant gemaakt en terrassen aangelegd waarop we konden bbq-en. Vriendschappen werden geboren.

Vriendschap in Ypenburg

Via crèche, lagere school en sportverenigingen ontmoetten we weer andere mensen in Ypenburg. Er kwamen nieuwe vriendschappen bij, sommige verschoven wat naar de achtergrond. Met veel lieve vrienden voel ik mij nu al jaren verbonden. Al wijntjes drinkend bespreken we het leven, gaan we samen op vakantie, hebben we gezellige etentjes, passen we op elkaars kinderen, poezen of andere huisdieren en delen lief en leed.

Stuur je vriend(in) een bloem

Door mijn werk als uitvaartbegeleider ben ik veel bezig met de betekenis van iemands leven. Ik hoor verhalen waarvan ik denk dat de overledene het heerlijk had gevonden als hij/zij dit ‘bij leven’ had mogen horen. Op een lichte, luchtige manier wil ik daarom op de Pareldag aandacht vragen voor je vrienden om je heen, hier in Ypenburg. Laat elkaar weten wat je voor elkaar betekent!

Ik zorg voor bloemen waar je een kaartje aan kan hangen met een boodschap. Misschien kies je een roos voor de dierbare vriendschap die je ervaart met een vriendin. Of kies je een stevige bloem als symbool om je buurman te bedanken voor zijn hulp bij het timmeren van een zoldertje. Of een willekeurige bloem om een vriend(in) uit te nodigen voor een kop koffie.

Ik breng naderhand jouw bloem rond in Ypenburg. En hoop daarmee jullie verbondenheid te versterken. Wie weet krijg je er zelf ook een terug!